Home » , » DOA SITI AMINAH - amalan untuk ibu mengandung.

DOA SITI AMINAH - amalan untuk ibu mengandung.


Doa yang bagus untuk ibi-ibu hamil

Doa ini selalu di baca oleh Siti Aminah semasa mengandungkan Baginda Rasulullah SAW. Bagi ibu-ibu yang sedang hamil, selain membaca surah-surah yang tertentu daripada Al-Quran untuk kandungannya, juga elok membaca doa ini setiap hari sebagai pelindung kepada kandungan. Agar kandungan selamat di dalam jagaan Allah Taala sehingga lahir ke dunia.

Doa ini jika sentiasa diamalkan oleh si ibu, selain selamat anak dalam kandungannya Insyaallah, juga akan memudahkan proses bersalinnya nanti. Boleh juga di doakan untuk keselamatan anak-anak kita yang berada di kejauhan. Sebagai ibubapa sudah tentu akan ada rasa khuatir akan keselamatan anak-anak. Inilah doanya di baca 3 kali sambil tangan memegang perut bagi ibu mengandung :

ٲﻋﻴﺬﮦ ﺒﺎﻠﻮﺍﺤﺪ ﺍﻠﺼﻤﺪ ﻤﻦ ﺸﺮ ﻜﻞ ﺬﻱ ﺣﺎﺴﺪ

“Uu i’zuhu bilwahidisshomadi min syarri kulli zi hasidin”

Ertinya: Aku melindunginya dengan Tuhan yang Maha Esa yang menjadi tempat tumpuan segala makhluk daripada kejahatan tiap-tiap pendengki.

Selamat beramal.


Peringatan! Informasi di blog ini dipetik daripada pelbagai sumber untuk bahan bacaan kepada pembaca kami dan tidak boleh dijadikan sebagai bahan rujukan utama. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah atau kemudaratan hasil daripada bacaan di blog ini Terima kasih..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...