Home » , , , , » Gunakan Barli Untuk Putihkan Wajah

Gunakan Barli Untuk Putihkan WajahSetiap wanita maupun lelaki mengidamkan wajah yang putih dan bersih. Dan ada banyak produk-produk di pasaran yang boleh dan mudah diperolehi untuk mendapatkan hasil sebegini. Apa kata kita cuba menggunakan bahan asli untuk memutihkan wajah.

Bahan-bahan yang diperlukan amat mudah didapati di mana-mana pasaraya. Apa yang anda perlukan hanyalah barli, jus limau nipis dan air masak.

Ambil segenggam barli dan goreng tanpa minyak. Setelah sejuk, tumbuk barli hingga lumat. Bancuh serbuk barli tersebut dengan sedikit perahan air limau nipis dan air masak. Sapukan bancuhan tersebut di wajah sebelum tidur.

Seboleh-bolehnya, amalkan setiap hari selama seminggu untuk melihat hasilnya.

Mudahkan?

Selamat mencuba!

Peringatan! Informasi di blog ini dipetik daripada pelbagai sumber untuk bahan bacaan kepada pembaca kami dan tidak boleh dijadikan sebagai bahan rujukan utama. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah atau kemudaratan hasil daripada bacaan di blog ini Terima kasih..

6 comments:

 1. Rndam x dlu barli tueRndam x dlu barli tue

  ReplyDelete
 2. xpyh rendam....basuh jer barli tu..

  ReplyDelete
 3. barli tu kena yg mentah dulu ke ?
  i mean yg spt beras dye.. ?

  ReplyDelete
 4. Kena pakai sampai pagi ke?

  ReplyDelete
 5. Kalau sampai pagi lagi bagus...tapi takut anda tidak selesa semasa tidur.....memadai anda sapu pada muka dan biarkan sehingga ianya kering selama beberapa minit dan anda boleh bilas dengan air biasa...selepas itu anda boleh tidur dengan selesa.tq

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...