Cari Petua Anda Disini:

Loading...

Petua Cili Blender Tahan Lama

Views:

05 September 20100 comments



Petua 1 :
Masukkan sedikit air asam jawa ke dalam cili kering yang telah dimesin. Kemudian simpankan di dalam bekas yang berpenutup di dalam peti ais. InsyaAllah cili tersebut akan tahan sehingga sebulan dari berkulat.

Petua 2 :
Setelah dimesin, cili tersebut hendaklah dipanaskan dengan memasukkan sedikit garam halus. Panaskan sehingga kering airnya. Setelah sejuk, masukkan dalam bekas berpenutup di dalam peti ais.

Petua 2 :
Cili yang telah dikisar hendaklah digoreng terlebih dahulu dengan minyak dan sedikit garam. Setelah sejuk, barulah dimasukkan dalam bekas berpenutup di dalam peti ais.

Petua 3 :
Masak cili dengan air dan sedikit garam. Setelah sejuk, bolehlah dikisar hingga hancur.
Perhatian/Amaran!

Informasi petua di blog ini dipetik daripada pelbagai sumber untuk bahan bacaan kepada pembaca kami dan tidak boleh dijadikan sebagai bahan rujukan utama. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah kesihatan atau kemudaratan hasil daripada amalan petua ini. Risiko adalah tanggungjawab pembaca sendiri. Sila dapatkan nasihat atau pandangan daripada pakar kesihatan terlebih dahulu sebelum mengamalkan sebarang petua di blog ini. Terima kasih..[Perhatian/Amaran is Updated on 14th Disember 2008]

Share this article :

Post a Comment

Recent Comments

 
Copyright © May 2008. Tips @ Petua Lama - All Rights Reserved  |   Privacy Policy |   Disclaimer! |