Home » » Petua Ketatkan Faraj

Petua Ketatkan Faraj

Petua 1
Ambil secukupnya daun inai, daun pegaga, daun limau purut dan pinang muda. Tumbuk pinang muda dan perahkan airnya bagi mendapatkan airnya yang pekat. Daun pegaga, daun limau dan daun inai juga ditumbuk dan diperah bagi mendapatkan air yg pekat. Jika perlu, campurkan sedikit air. Gunakan kapas yang digulung atau cotton bud untuk mencelup pekatan air ini dan masukkan ke dalam lubang faraj. Rawatan pemulihan ini boleh dilakukan selepas mandi petang setiap hari hingga faraj kembali ketat.

Petua 2
Rebus biji manjakani dan air rebusan itu dijadikan bahan pencuci faraj. Faraj akan kembali ketat dan tidak mengeluarkan bau yang tidak enak.

Selamat mencuba!

Peringatan! Informasi di blog ini dipetik daripada pelbagai sumber untuk bahan bacaan kepada pembaca kami dan tidak boleh dijadikan sebagai bahan rujukan utama. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah atau kemudaratan hasil daripada bacaan di blog ini Terima kasih..

1 comments:

 1. Wow.. info yang sangat menarik..
  manjakani banyak kegunaannya..

  Berikut adalah antara kegunaan manjakani dalam pengubatan:-
  - Awet Muda : Antioksidan dalam manjakani boleh melambatkan proses penuaan sel.
  - Pencegahan Kencing Manis : Asid galik boleh mencegah kencing manis dan lelah.
  - Pencegahan barah payudara dan rahim : Antioksidan dalam manjakani boleh mencegah barah buah dada
  dan barah rahim.
  - Pencegahan bau yang tidak diingini : Oleh kerana manjakani bersifat astringen, ia boleh membasmi bakteria dan kuman yang mengakibatkan bau yang tidak selesa pada faraj.
  - Merawat otot-otot di dalam faraj : Tannin yang terdapat di dalam manjakani mempunyai sifat menegangkan semula otot-otot dalam faraj dan menyebabkan faraj menjadi sempit semula.
  - Mengawal lendir dan lelehan faraj : Astringen juga mampu menyerap segala lendir dan lelehan pada faraj yang boleh menyebabkan bau yang tidak selesa.
  - Membersihkan lelehan haid dan nifas : Astringen juga mampu menyerap lebihan darah haid dan nifas.
  - Mengecutkan semula tisu-tisu : Astringen juga mengecutkan semula tisu-tisu di dalam faraj terutamanya selepas bersalin.
  - Menegangkan dan mencantikkan kulit : Astringen dalam manjakani boleh mencantikkan kulit dan mencegah jerawat.
  - Mata yang sihat : Astringen terbukti dapat memberikan penglihatan yang jelas kerana ia mengecutkan tisu-tisu pada mata.
  - Rawatan payudara : Oleh kerana manjakani mempunyai sifat-sifat menegangkan kembali otot-otot, maka amalan meminum minuman bermanjakani dapat memperbaiki payu dara yang telah hilang kekenyalannya.
  - Gigi dan tulang : Kalsium dalam manjakani boleh membantu menguatkan gigi dan tulang.
  - Mulut : Astringen dalam manjakani mengekalkan kebersihan mulut.
  - Kulit kering dan berminyak : Astringen juga dapat mengawal kulit kering dan berminyak.
  - Perawatan kronik ulser : Amalan meminum minuman manjakani juga boleh merawat kronik ulser.
  - Pelbagai khasiat makanan : Disebabkan manjakani mempunyai serat makanan ia dapat melawaskan pembuangan air besar. Vitamin dan zat galian serta karbohidrat dan protein boleh memupuk kesihatan.

  dapatkan biji manjakani, serbuk manjakani dan juga kapsul manjakani dengan harga yang murah

  di http://manjakanitulen.blogspot.com
  emel: nurul_biz@yahoo.com
  SMS 011-14966711

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...