Home » » Hilangkan Kesan Gigitan Nyamuk

Hilangkan Kesan Gigitan Nyamuk

Petua 1
Petua yang boleh diamalkan untuk menghilangkan bintik gigitan nyamuk ialah dengan menyapu secalit kapur makan (nipis je) pada tempat gigitan tu dan gosokkan sedikit.

Petua 2
Ada juga yang menggunakan minyak keluaran Bio Oil, kerana ia dikatakan berkesan untuk menghilangkan parut yang disebabkan apapun. Ianya juga mudah didapati di farmasi dan quardian.

Petua 3
Campurkan 1 sudu makan garam dengan 2 sudu makan air, jangan biarkan garam terlarut. Sentalkan garam yang basah dibahagian yang terkena gigitan. Rasa gatal akan hilang bersama kesan gigitan.

Peringatan! Informasi di blog ini dipetik daripada pelbagai sumber untuk bahan bacaan kepada pembaca kami dan tidak boleh dijadikan sebagai bahan rujukan utama. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah atau kemudaratan hasil daripada bacaan di blog ini Terima kasih..

1 comments:

  1. Assalam , masalah parut gigit nyamuk ni memang sangat tak disukai ramai kan ?Rasa geram je bila tengok bekas bekas gigtan tu ha.Sebenarnya ada Cara Untuk Mengatasi Masalah Parut Gigit Nyamuk.
    Anda mesti sayangkan diri anda kan ??Jom lah sama sama kita buang parut gigit nyamuk tu dari badan kita .Sekiranya anda ada apa apa kemusykilan atau pertanyaan berkenaan masalah kesihatan anda , jangan tangguh tangguh lagi untuk hubungi saya (Whatsapp +60107096284 Aini)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...