Cari Petua Anda Disini:

Loading...

Petua Nak Jadi Kuat

Views:

07 July 20090 comments

Banyak amalan yang membolehkan kita menjadi kuat. Seperti yang kita tahu Saidina Ali RA adalah seorang yang kuat tenaganya. Sekali hayunan pedangnya dapat menumbangkan beberapa musuh sekaligus.

Rasulullah telah mengajarkannya suatu amalan dan telah diamalkan oleh beliau sehingga akhir hayatnya.Amalan tersebut adalah setiap kali selepas solat... tasbih 10 kali, tahmid 10 kali dan takbir 10 kali. Sebelum tidur... 33 kali tasbih, 33 kali tahmid dan 33 kali takbir.

Lakukan dengan berterusan InsyaAllah anda akan terasa kesannya dimana kita akan menjadi lebih bertenaga, dapat menghilangkan kepenatan bekerja serta kerja kita dapat diselesaikan dengan mudah.

Selamat mencuba.

Perhatian/Amaran! Informasi petua di blog ini dipetik daripada pelbagai sumber untuk bahan bacaan kepada pembaca kami dan tidak boleh dijadikan sebagai bahan rujukan utama. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah kesihatan atau kemudaratan hasil daripada amalan petua ini. Risiko adalah tanggungjawab pembaca sendiri. Sila dapatkan nasihat atau pandangan daripada pakar kesihatan terlebih dahulu sebelum mengamalkan sebarang petua di blog ini. Terima kasih..(Perhatian/Amaran is Updated on 14th Disember 2008)

Share this article :

Post a Comment

Recent Comments

 
Copyright © May 2008. Tips @ Petua Lama - All Rights Reserved  |   Privacy Policy |   Disclaimer! |