Home » » Petua hilangkan sakit gigi

Petua hilangkan sakit gigi

Petua 1

Sekiranya anda mengalami sakit gigi, gigit tiga kuntum bunga cengkih pada tempat yang sakit. Kalau gigi berlubang, ketuk cengkih dan isi didalam lubang gigi anda dan tutup dengan kapas. Insya-Allah, sakit beransur kurang.

Petua 2

Ambil getah pokok kemboja kemudian bubuh ke lubang tempat gigi rasa sakit, begitu juga ubat bagi gusi bengkak, bubuhnya di tempat yang bengkak itu.

Petua 3

Ambik getah pada tampuk buah betik yang masih muda, pastu sapukan kat kapas dan letakkan kat gigi yang berlubang/ sakit.

Petua 4

Celupkan kapas ke dalam minyak yang sudah digunakan untuk memasak. Kemudian bakar seketika di dalam piring (jangan sampai jadi abu). Masukkan sisa bakaran ke tempat gigi yang berlubang. Hati-hati jangan terkena gusi.


Peringatan! Informasi di blog ini dipetik daripada pelbagai sumber untuk bahan bacaan kepada pembaca kami dan tidak boleh dijadikan sebagai bahan rujukan utama. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah atau kemudaratan hasil daripada bacaan di blog ini Terima kasih..

3 comments:

  1. waaahhhh, petuahnya boleh juga nih. kamu dah coba belum?

    ReplyDelete
  2. udah dicoba petua ini....insyaallah....kalau diizinkan Allah sembuhlah ia...selamat mencuba

    ReplyDelete
  3. bagus petua ni..ada satu lagi yg pelah aku lakukan sbb aku sendiri merasainya betapa peritnya sakit gigi ni sampai meleleh air mata menahan kesakitan..petuanya gonyoh/tontoh garam pada tempat yg sakit..alhamdulillah 2 minit je sakit dah ok dan terus leh zzzzz

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...